Saab gaat aandelen uitgeven aan investeringsfonds GEM

Swedish Automobile, de Nederlandse eigenaar van het kwakkelende Saab Automobile, gaat vijf miljoen aandelen uitgeven aan GEM Global Yield Fund.

De stap maakt deel uit van de investering van 150 miljoen euro die dat fonds doet in Saab. De overeenkomst met GEM werd begin 2010 gesloten en loopt drie jaar.

Saab moet geld bijeen zien te harken om de salarissen te betalen en de productie weer op gang te krijgen. De Zweedse autofabrikant sleept zich de laatste maanden moeizaam voort van crisis naar crisis. Het merk werd al in april gedwongen de productie stop te zetten omdat toeleveranciers pas weer wilden leveren wanneer hun rekeningen waren betaald. Aansluitend kwamen de problemen met de lonen en salarissen, die het bedrijf zijn medewerkers verschuldigd moest blijven. In een persbericht verklaart Saab vandaag (woensdag) dat het verwacht nog deze week de salarissen van het kantoorpersoneel (white collar staff) te kunnen betalen.  

Saab gaat aandelen uitgeven aan investeringsfonds GEM - Automobielmanagement.nl

Saab gaat aandelen uitgeven aan investeringsfonds GEM

Swedish Automobile, de Nederlandse eigenaar van het kwakkelende Saab Automobile, gaat vijf miljoen aandelen uitgeven aan GEM Global Yield Fund.

De stap maakt deel uit van de investering van 150 miljoen euro die dat fonds doet in Saab. De overeenkomst met GEM werd begin 2010 gesloten en loopt drie jaar.

Saab moet geld bijeen zien te harken om de salarissen te betalen en de productie weer op gang te krijgen. De Zweedse autofabrikant sleept zich de laatste maanden moeizaam voort van crisis naar crisis. Het merk werd al in april gedwongen de productie stop te zetten omdat toeleveranciers pas weer wilden leveren wanneer hun rekeningen waren betaald. Aansluitend kwamen de problemen met de lonen en salarissen, die het bedrijf zijn medewerkers verschuldigd moest blijven. In een persbericht verklaart Saab vandaag (woensdag) dat het verwacht nog deze week de salarissen van het kantoorpersoneel (white collar staff) te kunnen betalen.