Dat meldt de Zweedse krant Dagens Industri. Om welke partij het concreet gaat is niet bekend gemaakt.

Het geld dat met de ophanden zijnde transactie gemoeid is, zou Saab de kans geven de fabriek weer op te starten. Het merk hoopt volgens autointernationaal de deal uiterlijk komend weekeinde te kunnen afsluiten.

De afgelopen twee weken was Victor Muller in de Verenigde Staten om investeerders te zoeken voor de noodlijdende autofabrikant. Eerder deze week werd al bekend dat het investeringsfonds GEM Global Yield Fund vijf miljoen aandelen Swedish Automobile heeft gekocht. Met dit geld zou Saab in elk geval de lonen van de kantoormedewerkers kunnen betalen. De eventuele Amerikaanse investeerder moet Saab in staat stellen zijn fabriek weer op te starten. Hiervoor moet het bedrijf eerst de schulden inlossen aan zijn toeleveranciers, ter waarde van bijna 1 miljard Zweedse kroon (110 miljoen euro).

Een hernieuwde productiestart komt als geroepen voor de Nederlandse Saab-dealers. Zij beginnen door hun voorraad heen te raken, met als gevolg dat de verkopen afgelopen maand zijn geslonken tot twaalf auto’s. Vorig jaar juli waren er nog 55 klanten. Op jaarbasis staat het Zweedse automerk evenwel nog steeds op winst. In de eerste zeven maanden van dit jaar gingen in ons land 552 auto’s over de toonbank, versus 295 stuks vorig jaar. Met name de 9-5 maakte in het eerste kwartaal een vlotte verkoopstart.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding