De samenwerking levert een nieuwe programma Tatra offroad-voertuigen op, die beschikken over een 12,9 liter motor van Paccar en een CF-cabine van DAF. De nieuwe offroad Tatra’s (4×4, 6×6, 8×8, 10×10 and 12×12) zullen ook worden verkocht door DAF-dealers in heel Europa en vormen een aanvulling op DAF’s programma van bouwvoertuigen. De levering van Paccar-motoren en DAF-cabines aan Tatra zal dit jaar starten. "De afgelopen tien jaar is het marktaandeel van DAF op consistente wijze gegroeid en onze uitstekende reputatie op het gebied van cabine-ergonomie, motorprestaties en aftersales-services hebben in belangrijke mate bijgedragen aan die groei", aldus Schippers. De 12,9 liter Paccar MX-motor is ontwikkeld en wordt geproduceerd door DAF Trucks in Eindhoven. De cabines worden geproduceerd in DAF’s moderne productiefaciliteit in Westerlo in België.

Tatra a.s., opgericht in 1850, behoort tot oudste automotive ondernemingen ter wereld. Het leveringsprogramma van de Tsjechische truckproducent bestaat uit zware offroad-voertuigen. "Wij verheugen ons op een lange relatie met DAF", aldus Ronals Adams, chairman en chief executive officer van Tatra. "Tatra’s beproevingsprogramma’s hebben de uitmuntende kwaliteit en duurzaamheid van de DAF-componenten bewezen, hetgeen onze positie als producent van zware ‘all wheel drive’ trucks verder zal versterken."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding