Voorlopig geen productie Opel Ampera in Europa

GM zal waarschijnlijk de eerste twee jaar geen besluit nemen over eventuele productie van de Ampera in Europa.

Dat zei de baas van GM Europe, Nick Reilly. "We gaan generatie 1 niet produceren omdat we geld toeleggen op Generatie 1." Dat betekent dat een eventuele Europese productie van de Ampera niet voor 2015 begint en dan zal de tweede generatie van de Ampera worden geïntroduceerd. "We weten dat we veel van de kosten kunnen verlagen bij versie 2, van de batterijen en van andere componenten." De tweede generatie zal ook in verschillende carrosserievormen verschijnen.

Volgens Reilly zijn er drie fabrieken in de race voor de Europese productie: Ellesmere Port (Engeland),Gliwice (Polen) en Rüsselsheim in Duitsland. Reilly maakte de opmerkingen afgelopen woensdag tegen journalisten in Londen.

Nu wordt de Ampera gebouwd in Hamrack-fabriek bij Detroit. Van de productie voor 2012 zijn tienduizend eenheden toegewezen aan Europa, waarvan vierduizend voor Engeland. In Engeland wordt de Ampera aangeboden voor 29 duizend pond oftewel 33.700 euro, met een subsidie van vijfduizend pond van de regering.  

Reacties

Vreemde titel. Slaat dit niet toevallig op de chevrolet volt? De Opel Ampera wordt gewoon geproduceerd hoor…

Geplaatst door: Jaap op
Voorlopig geen productie Opel Ampera in Europa - Automobielmanagement.nl

Voorlopig geen productie Opel Ampera in Europa

GM zal waarschijnlijk de eerste twee jaar geen besluit nemen over eventuele productie van de Ampera in Europa.

Dat zei de baas van GM Europe, Nick Reilly. "We gaan generatie 1 niet produceren omdat we geld toeleggen op Generatie 1." Dat betekent dat een eventuele Europese productie van de Ampera niet voor 2015 begint en dan zal de tweede generatie van de Ampera worden geïntroduceerd. "We weten dat we veel van de kosten kunnen verlagen bij versie 2, van de batterijen en van andere componenten." De tweede generatie zal ook in verschillende carrosserievormen verschijnen.

Volgens Reilly zijn er drie fabrieken in de race voor de Europese productie: Ellesmere Port (Engeland),Gliwice (Polen) en Rüsselsheim in Duitsland. Reilly maakte de opmerkingen afgelopen woensdag tegen journalisten in Londen.

Nu wordt de Ampera gebouwd in Hamrack-fabriek bij Detroit. Van de productie voor 2012 zijn tienduizend eenheden toegewezen aan Europa, waarvan vierduizend voor Engeland. In Engeland wordt de Ampera aangeboden voor 29 duizend pond oftewel 33.700 euro, met een subsidie van vijfduizend pond van de regering.  

Reacties

Vreemde titel. Slaat dit niet toevallig op de chevrolet volt? De Opel Ampera wordt gewoon geproduceerd hoor…

Geplaatst door: Jaap op