De koers van GM daalde met ruim zes procent tot 23,92 dollar, en sinds juli is de koers zelfs met 25 procent gedaald. Akerson kocht afgelopen week tienduizend aandelen voor 25,05 dollar waarmee hij nu in totaal 103.600 aandelen GM bezit, zo meldt Detroit Free Press.

Hij kocht in mei ook al dertigduizend aandelen GM (tegen 31,33 dollar).
Ondanks de lage koers, verwachten veel analisten dat de koers van de aandelen van GM (en Ford) de komende maanden sterk zal stijgen. Het aandeel GM zou over een jaar zo’n 42 dollar waard zijn, hoewel er ook analisten zijn die niet hoger gaan dan 33 dollar. "Het onderscheidende vermogen van GM in de komende jaren zal het productgamma zijn. GM zal veel sneller nieuwe en vernieuwde modellen op de markt brengen dan de concurrenten in Noord-Amerika. Als het bedrijf het goed aanpakt, zal dat kunnen betekenen dat GM kan groeien in marktaandeel en dat het zijn prijzen zal kunnen  verhogen", aldus een analist van Goldman Sachs.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding