Het bedrijf verloor veel geld aan de Noorse producent van de Think ev. Het New Yorkse Ener1 heeft zijn verliesverwachting over 2010 verhoogd van 100 miljoen naar 165 miljoen dollar, zo meldt Financial Times. De problemen met Ener1 en Think Global benadrukken de risico’s van de business in elektrische auto’s. De afgelopen periode is een hele serie van accuproducenten actief geworden, als gevolg van de grote verwachtingen van elektrische auto’s. Alle grote autofabrikanten hebben plannen bekendgemaakt op het gebied van elektrische auto’s maar de vraag ernaar is nog steeds niet groot. Er zijn nu twijfels over de steeds verder toenemende mate van de aanvoer van onderdelen en componenten.      

Ener1 heeft Think Global geholpen sinds 2007, toen er een overeenkomst werd gesloten voor de levering van accu’s. Think Global was tot 2003 eigendom van Ford en heeft sindsdien twee keer een faillissement aangevraagd, de laatste keer in mei van dit jaar.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding