Woensdag 17 augustus kan de organisatie van Zweedse gerechtelijke deurwaarders beginnen met de incassoprocedure voor de eerste twee van de meer dan honderd gedeponeerde claims van leveranciers, zo meldt vandaag de Telegraaf. Het zou gaan om veertig mille en de komende twee weken zouden er nog een stuk of vijftien andere eisen volgen van bij elkaar één miljoen euro. De totale schuld van Saab bij zijn toeleveranciers wordt geschat op minstens elf miljoen euro.

De eerste claims zijn klein en de eenheidschef Ryberg van deurwaarderskantoor Uddevalla verwacht dan ook een snelle oplossing. Hij wil eerst praten met Saab en laat parallel naar de bankrekening van het bedrijf kijken. Ryberg denkt dat het onderzoek naar verhaalmogelijkheden daarna ‘zwaar’ wordt. In de Telegraaf zegt hij: "Saab kent een erg ingewikkelde economische structuur, een kaleidoscoop.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding