‘Mogelijk nieuwe financier voor 350 miljoen voor Saab’

The Endeavour Advisor Group zou Saab helpen zoeken naar een financier. De tijd dringt want de Zweedse deurwaarder heeft inmiddels een eerste beslag gelegd op banktegoeden.

Dat Saab naarstig op zoek is naar geld, is geen geheim. Vandaag meldt het businesstijdschrift Pacific Business news (PBN) uit Hawaii, geciteerd door enthousiastenwebsite Saabsunited, dat er geld zou kunnen komen via het relatief jonge bedrijf Endeavour Advisor Group. Topman Khalilzad van Endeavour bevestigde voor PBN dat het bedrijf contact heeft met Saab en dat men zoekt naar 350 miljoen euro. Hij wil verder niks zeggen tot het geld ‘verzekerd’ is. Woordvoerder Gunilla Gustav van Saab zegt in het Zweedse Aftonbladet dat Saab inderdaad contact heeft met Endeavour. "Wij hebben hen ingehuurd om financiers voor ons te zoeken. Meer kan ik er op dit moment niet over zeggen."

Saab verkeert in grote problemen door de noodzakelijke betalingen aan toeleveranciers en aan zijn personeel.

Beslaglegging 

Inmiddels heeft de organisatie van Zweedse deurwaarders (Kronofogden) een eerste beslag gelegd op banktegoeden van de autofabrikant, zo meldt NU.nl. De Kronofogden-vestiging in Uddevalla spant zich in om bijna honderd vorderingen van toeleveranciers op Saab te verhalen. Het beslag draait om zo’n 550 duizend euro op een Saab-rekening bij de grote Zweedse bank SEB. Daarmee zouden de eerste twee tot vier oudste claims plus rente gedekt worden. Het geld zou nog niet van de rekening zijn gehaald.

 

 

 

 

 

‘Mogelijk nieuwe financier voor 350 miljoen voor Saab’ - Automobielmanagement.nl

‘Mogelijk nieuwe financier voor 350 miljoen voor Saab’

The Endeavour Advisor Group zou Saab helpen zoeken naar een financier. De tijd dringt want de Zweedse deurwaarder heeft inmiddels een eerste beslag gelegd op banktegoeden.

Dat Saab naarstig op zoek is naar geld, is geen geheim. Vandaag meldt het businesstijdschrift Pacific Business news (PBN) uit Hawaii, geciteerd door enthousiastenwebsite Saabsunited, dat er geld zou kunnen komen via het relatief jonge bedrijf Endeavour Advisor Group. Topman Khalilzad van Endeavour bevestigde voor PBN dat het bedrijf contact heeft met Saab en dat men zoekt naar 350 miljoen euro. Hij wil verder niks zeggen tot het geld ‘verzekerd’ is. Woordvoerder Gunilla Gustav van Saab zegt in het Zweedse Aftonbladet dat Saab inderdaad contact heeft met Endeavour. "Wij hebben hen ingehuurd om financiers voor ons te zoeken. Meer kan ik er op dit moment niet over zeggen."

Saab verkeert in grote problemen door de noodzakelijke betalingen aan toeleveranciers en aan zijn personeel.

Beslaglegging 

Inmiddels heeft de organisatie van Zweedse deurwaarders (Kronofogden) een eerste beslag gelegd op banktegoeden van de autofabrikant, zo meldt NU.nl. De Kronofogden-vestiging in Uddevalla spant zich in om bijna honderd vorderingen van toeleveranciers op Saab te verhalen. Het beslag draait om zo’n 550 duizend euro op een Saab-rekening bij de grote Zweedse bank SEB. Daarmee zouden de eerste twee tot vier oudste claims plus rente gedekt worden. Het geld zou nog niet van de rekening zijn gehaald.