In juli speculeerde het Amerikaanse veilinghuis Gooding er al op dat het bestaande record gebroken zou worden. Dat record betrof eveneens een Testa Rossa ‘Pontoon Fender’ uit 1957, chassisnummer 0714 TR, 2 jaar geleden geveild door RM Auctions voor 12 miljoen dollar (9 miljoen euro). Buiten de veilingen om zouden evenwel al Ferrari’s van eigenaar gewisseld zijn voor dubbel zoveel geld als zaterdag werd neergeteld. Volgens het autoveilinghuis RM Auctions is het nieuwe veilingrecord mede te verklaren door de volatiliteit van de beurzen. "Daardoor worden klassieke auto’s nog meer gewild", zo luidt haar analyse, omdat die beschouwd worden als een veilige belegging.

De bij Gooding geveilde auto was het prototype van deze beroemde 250 Testa Rossa serie, met chassisnummer 0666 TR. Deze Testa Rossa maakte zijn debuut tijdens de 1.000 km van de Nürburgring, waar Masten Gregory en Olindo Morolli er een tiende plaats mee behaalden. Ook nam de Ferrari deel aan de 24-uurs race van Le Mans. De auto is gerestaureerd naar originele staat, heeft matching numbers en is één van de slechts 2 Ferrari Classiche gecertificeerde Testa Rossa’s.

Bekijk de bijgevoegde fotogalerij voor de top 10 resultaten van de veiling van gisteren, met de prijzen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding