De vooraanstaande Zweedse dealer Holmgrens heeft besloten om het verkoopcontract met Saab te annuleren. Directeur Benny Holmgren van de dealerketen (één van de grootste en oudste distributeurs van Saab wereldwijd) laat weten dat hij zijn klanten niet langer recht in de ogen kan kijken nu het personeel en de leveranciers hun geld niet krijgen.

"Wij kunnen, en willen, Saab niet langer steunen in haar beleid nu keer op keer blijkt dat de fabrieksdirectie zijn afspraken en toezeggingen richting de klanten, de dealers en de toeleveranciers niet na komt", aldus Holmgren. "Muller had samen met zijn team verantwoordelijkheid moeten tonen door niet zichzelf extra te belonen op een moment dat het salaris van de werknemers niet uitbetaald kan worden", zo voegt hij er aan toe. Holmgren vindt dit graaigedrag niet passen bij Saab en omschrijft de zelfverrijking als "ongelooflijk buitenaards".

Holmgren is inmiddels in zee gegaan met BMW. Holmgrens beschikt over acht dealervestigingen. De ondernemer laat weten dat hij wel door blijft gaan met het onderhouden van auto’s van Saab, evenals met het verlenen van service en het afhandelen van garantieclaims op het Zweedse automerk. 

De andere dealer die er (voorlopig) mee stopt is BilPartner uit Malmö, een van de grootste autodealers van Zweden. Bij deze dealer zijn alle Saab’s uit de showroom verwijderd en is de verkoop ervan stopgezet. Grote baas van BilPartner Anders Carlsson spreekt over een "time out" omdat het nu onmogelijk is om een potentiële koper van een Saab iets te kunnen zeggen over de levertijd ervan. Pas nadat er een duidelijke boodschap vanaf Saab komt over het oplossen van financiële problemen en produktie en over de levertijden zal de verkoop worden hervat. Bij de tien vestigingen van de autodealer zullen de Saab’s worden vervangen door auto’s van de merken Kia, Hyundai, Citroën, Opel, Alfa Romeo en Fiat.

 

Bron: Autointernationaal/Saabsunited.com

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding