Ook willen beide bedrijven samen verdere telematica en internet-diensten voor in auto’s ontwikkelen.

Ford en Toyota hebben daartoe eerder deze week een ‘memorandum of understanding’ getekend. "De samenwerking gebeurt op basis van gelijkwaardige partners," stelt Ford in de aankondiging.

 

Doel is om sneller, in ieder geval voor het eind van dit decennium, een nieuw geavanceerd hybride systeem voor grotere en zwaardere modellen met achterwielaandrijving op de markt te kunnen zetten. Beide bedrijven werken daar zelf al tijden aan maar denken het proces te kunnen versnellen door de krachten te bundelen. Bovendien stelt de schaalgrootte hen in staat de kosten te drukken zodat de techniek en de bijbehorende auto’s goedkoper op de markt gebracht kunnen worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding