De afgelopen woensdag getekende definitieve overeenkomst zal GM helpen het aantal en de verschillende typen elektrische voertuigen uit te breiden. Voor LG betekent de overeenkomst een verbreding van zijn portfolio als leverancier van automotive technologieën. GM Vice Chairman Steve Girsky. "Consumenten kunnen profiteren van het sneller verkrijgen van de meest recente technologie op het gebied van brandstofbesparing. Wij besparen tijd en geld tijdens het ontwikkelingsproces."

‘Het succes van het aandrijfsysteem met range-extender in de Volt/Ampera heeft ertoe geleid andere samenwerkingsverbanden te onderzoeken op het gebied van de elektrificatie van auto’s’, zegt GM. Teams van ingenieurs van LG en GM zullen samenwerken voor belangrijke componenten als ook voor voertuigstructuren en -architecturen. Auto’s die voortkomen uit dit partnerschap zullen in veel landen op de markt worden gebracht.

De relatie tussen GM en LG, die begon met de levering van cellen door LG voor het batterijpakket van de Chevrolet Volt en de Opel Ampera, werd vorig jaar uitgebreid met het werken aan een demonstratievloot van elektrische Chevrolets Cruze. Deze auto’s werden gebruikt als de officiële auto’s voor de G20-top in Seoul en zijn nu in de fase van een marketresearch-programma aanbeland.

LG is een toonaangevende wereldwijd opererende onderneming met zakelijke activiteiten die gericht zijn op drie belangrijke disciplines: elektronica, chemicals en  telecommunicatie & services. Als één van de grootste conglomeraten in Korea heeft LG een 64-jarige geschiedenis sinds de oprichting in 1947. Het bedrijf maakte in 2003 een overgang door te veranderen in een houdstermaatschappijstructuur om de zakelijke transparantie te verbeteren en een nieuw managementsysteem te ontwikkelen. LG beschikt nu over 57 divisies met een personeelsbestand van 210 duizend medewerkers in tachtig landen. De waarde van de export bedroeg vorig jaar bijna 53 miljard dollar. Meer informatie op www.lg.com.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding