In plaats van de beoogde datum – vandaag, 26 augustus – komen de cijfers pas uit op 31 augustus. Het bedrijf zegt daartoe te hebben besloten omdat het momenteel nog bezig is om de financiële rapportage af te ronden. Volgens een woordvoerder van Saab is het rapport niet volledig klaar voor publicatie. Er zouden geen specifieke redenen voor de vertraging zijn. De slechte financiële situatie bij Saab speelt geen rol bij de vertraging van de halfjaarcijfers, aldus de woordvoerder tegen IEX.nl. Saab heeft al sinds april te kampen met een stilgevallen productie door gebrek aan geld.
Eerder deze week meldde Swedish Automobile nog dat de salarissen van het personeel van Saab over augustus waarschijnlijk niet kunnen worden uitbetaald. Het geld dat door investeerders was toegezegd, is mogelijk niet op tijd binnen. Volgens de vakbonden en de Zweedse deurwaardersorganisatie heeft Saab per direct 17 miljoen euro nodig om de meest acute financiële problemen op te lossen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding