Saab heeft gebrek aan onderdelen

Betalingsproblemen aan leveranciers van Saab zorgen voor een gebrek aan onderdelen bij het merk.

Garages moeten nu niet-oorspronkelijke onderdelen gebruiken om kapotte Saab-auto’s te repareren. 

"We zijn veel tijd kwijt aan het zoeken naar alternatieve, niet-oorspronkelijke onderdelen en we krijgen veel telefoontjes van andere garages die ook op zoek zijn naar onderdelen", aldus Lars Engman van een Saab-reparatiecentrum tegen Dow Jones Newswires.

Saab Nederland merkt dat de onderdelenvoorraad wat terugloopt. Dat stelde een woordvoerder afgelopen vrijdag. ,,Maar er zijn in Nederland en België nog voldoende onderdelen”, zo benadrukte hij. Saab Nederland maakt deel uit van de Beherman Groep, de Nederlandse importeur van Saab. ,,Die heeft een eigen onderdelenvoorraad. We hebben dus minder pijn dan dealers die direct van Saab in Zweden geleverd krijgen”, aldus de zegsman. Voor de Benelux zijn er nog steeds ruim voldoende onderdelen, zo gaf de zegsman aan. ,,We kijken wel naar paralelle oplossingen, in samenwerking met Saab Zweden, om eventuele problemen op te pakken.” Hij kon niet aangeven hoe lang er met de huidige voorraad gewerkt kan worden.

De productie van Saab ligt al maanden stil vanwege betalingsproblemen. Het bedrijf wil de fabrieken komende week weer opstarten, maar heeft nog niet met alle leveranciers een overeenkomst gesloten.

Saab heeft de publicatie van de jaarcijfers uitgesteld naar aanstaande woensdag.

Saab heeft gebrek aan onderdelen - Automobielmanagement.nl

Saab heeft gebrek aan onderdelen

Betalingsproblemen aan leveranciers van Saab zorgen voor een gebrek aan onderdelen bij het merk.

Garages moeten nu niet-oorspronkelijke onderdelen gebruiken om kapotte Saab-auto’s te repareren. 

"We zijn veel tijd kwijt aan het zoeken naar alternatieve, niet-oorspronkelijke onderdelen en we krijgen veel telefoontjes van andere garages die ook op zoek zijn naar onderdelen", aldus Lars Engman van een Saab-reparatiecentrum tegen Dow Jones Newswires.

Saab Nederland merkt dat de onderdelenvoorraad wat terugloopt. Dat stelde een woordvoerder afgelopen vrijdag. ,,Maar er zijn in Nederland en België nog voldoende onderdelen”, zo benadrukte hij. Saab Nederland maakt deel uit van de Beherman Groep, de Nederlandse importeur van Saab. ,,Die heeft een eigen onderdelenvoorraad. We hebben dus minder pijn dan dealers die direct van Saab in Zweden geleverd krijgen”, aldus de zegsman. Voor de Benelux zijn er nog steeds ruim voldoende onderdelen, zo gaf de zegsman aan. ,,We kijken wel naar paralelle oplossingen, in samenwerking met Saab Zweden, om eventuele problemen op te pakken.” Hij kon niet aangeven hoe lang er met de huidige voorraad gewerkt kan worden.

De productie van Saab ligt al maanden stil vanwege betalingsproblemen. Het bedrijf wil de fabrieken komende week weer opstarten, maar heeft nog niet met alle leveranciers een overeenkomst gesloten.

Saab heeft de publicatie van de jaarcijfers uitgesteld naar aanstaande woensdag.