Het bedrijf zou dat vorige week al doen, maar toen werd de cijferrapportage uiteindelijk geannuleerd.

Saab kampt al sinds april met een stilgevallen productie door gebrek aan financiering die nodig is om onder meer de toeleveranciers te betalen. In Zweden deed vorige week het gerucht de ronde dat Saab op het punt staat uitstel van betaling aan te vragen. Daarmee zou de onderneming de mogelijkheid krijgen orde op zaken te stellen. Saab-topman Victor Muller zei eerder deze week deze stap niet uit te kunnen sluiten, om zich te beschermen tegen zijn schuldeisers.

Het uitstellen van de cijfers is volgens de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) een voorbode van slecht nieuws. Vergelijkbare situaties deden zich volgens de vereniging eerder voor bij onder meer het faillissement van Landis en de boekhoudfraude bij Ahold.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding