De Cadillac Series 75 zal naar verwachting tussen de 175.000 en 225.000 dollar opbrengen (120.000 tot 155.000 euro).

De veiling is in handen van Auctions America, onderdeel van RM. De betreffende Cadillac heeft 2 decennia in Europa gebivakkeerd, maar is nu weer in de Verenigde Staten voor de veiling, waar in totaal 1.200 auto’s onder de hamer gaan.

De presidentiële Cadillac is op gemaakt door Hess & Eisenhardt voor het Witte Huis en diende hoofdzakelijk als vervoermiddel voor mevrouw Mamie Eisenhower. Na de ambtsperiode van de president werd de auto verkocht aan een Amerikaanse generaal. In 1988 werd de auto aangekocht door de Franse verzamelaar van presidentiële auto’s, Olivier Delafon. Die verkocht de auto weer in 2006 aan de huidige eigenaar die hem nu ter veilig aanbiedt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding