De nieuwe faciliteit is bijna 31 duizend vierkante meter groot en zal geschikt zijn voor de assemblage van DAF LF-, CF- en XF-modellen, waarmee Paccar denkt te kunnen voldoen aan de huidige en toekomstige eisen van de Braziliaanse transportsector. "Dit zal één van de meest technologisch geavanceerde en milieuvriendelijke fabrieken van Paccar  worden", aldus Bob Christensen, executive vice president. De Braziliaanse truckmarkt boven zes ton is 170 duizend eenheden groot en zal naar verwachting de komende jaren groeien. "Op termijn, als de productieniveaus stijgen, zal de fabriek naar verwachting tot zo’n vijfhonderd medewerkers in dienst hebben. Daarnaast zullen de bouw van de fabriek en capaciteitsuitbreidingen van onze leveranciers extra werkgelegenheid en economische voordelen in de regio opleveren", voegde Christensen toe.

"De beslissing om de assemblagefabriek voor DAF in Brazilië te bouwen, is een strategische mijlpaal en we zijn verheugd om voor de planning voor de benodigde infrastructuur nauw samen te werken met de staat en lokale instanties", aldus Richard Bangert, de vice-president van Paccar. "In alle plaatsen waar Paccar beschikt over belangrijke productielocaties, heeft de onderneming een uitstekende staat van dienst op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid. We kijken ernaar uit om nauwe relaties te ontwikkelen met de Ponta Grossa State University, de Paraná Federal Technology University en andere technische opleidingen, om onze medewerkers zo continu educatieve mogelijkheden te bieden ", voegde Bangert toe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding