Bij de betreffende exemplaren uit de 1-serie, 5-serie en 7-serie plus de X3 en X5 is een probleem met de brandstoffilter vastgesteld. In ons land moeten zo’n 1.700 auto’s terug naar de garage. Het probleem kan zich voor doen bij exemplaren die gebouwd zijn tussen augustus 2008 en juni 2009. 

Door een defect in de verwarming van het brandstoffilter komt bij lage buitentemperaturen (minder dan 0 graden) de brandstof niet op temperatuur. Het defect houdt geen enkel risico in en BMW neemt de kosten voor de reparaties op zich.

In Duitsland moeten zo’n 35.000 auto’s terug naar de garage. BMW roept daarnaast in de Verenigde Staten en Canada 240.000 auto’s terug naar de garage. Hier gaat het om exemplaren die tussen 2002 en 2005 gebouwd zijn. Remlichten van deze auto’s kunnen uitvallen. Volgens BMW is in veel gevallen het defect inmiddels verholpen en zijn er geen ongelukken gemeld die dit als oorzaak hadden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding