Porsche en VW worden zowel in Duitsland als in de Verenigde Staten geconfronteerd met ingewikkelde rechtszaken rond de fusieplannen. In de VS gaat het vooral om aandeelhouders die hadden gegokt op een flinke koersval van het aandeel VW maar bedrogen zijn uitgekomen en nu hun geld terug willen zien. ‘’De voortdurende juridische hobbels maken het op dit moment onmogelijk om de economische risico’s van een fusie goed in te schatten en daarmee de werkelijke waarde van Porsche te bepalen,” aldus de bekendmaking van VW.

Dat de fusie op de lange baan is geschoven, komt niet als een verrassing. VW en Porsche hebben bij alle aankondigingen steeds al de nodige slagen om de arm gehouden dat de rechtszaken en andere problemen eerst opgelost zouden moeten worden. De aankondiging leidde echter toch tot een daling van bijna tien procent van de koers van Porsche. Ondanks de problemen rond de fusie zijn Porsche en VW uiteraard wel al nauw met elkaar verstrengeld, vooral door de topmannen Ferdinand Piëch en Martin Winterkorn, die in feite in beide bedrijven aan de leiding staan.   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding