Dat zei topman Matthias Müller van Porsche dinsdag tijdens de autoshow in Frankfurt.

Vorige week maakten Volkswagen en Porsche SE, de houdstermaatschappij van Porsche AG, bekend dat een fusie tussen de twee dit jaar definitief niet doorgaat. Porsche SE bezit 50,7 procent van de gewone aandelen Volkswagen en 50,1 procent in het legendarische sportmerk.

Door de optie te verzilveren zou Volkswagen het belang van 50,1 procent in Porsche AG in handen krijgen, waarmee het volledig eigenaar wordt. Porsche SE houdt dan het aandelenbelang in Volkswagen. De optie kan gebruikt worden tussen november 2012 en januari 2015, waarbij het eerste moment dat dat belastingvrij kan augustus 2014 is. Volgens Müller heeft het vermijden van een forse belastingheffing echter geen prioriteit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding