Dat meldt althans de (doorgaans goed geïnformeerde) krant Dagens Industri. Uitgedrukt in de Zweedse valuta zou het gaan om acht miljard kronen. De gelden zijn afkomstig van Zhejiang Youngman Lotus Automobile Co, in nauwe samenwerking met autodistributeur Pang Da. Er hangt wel een voorwaarde aan: eerst moet het Chinese bedrijf aandeelhouder worden van Saab. De financiële constructie wacht nog op het groene licht van de Chinese autoriteiten.

In dezelfde Zweedse zakenkrant zegt Rachel Dang, chief executive bij de autopoot van Youngman, dat het bedrag niet in één keer maar fasegewijs wordt verstrekt. Daarbovenop zou volgens Rachel Pang, dochter van de Youngman-ceo, worden overwogen om op korte termijn meer kapitaal aan Saab te verstrekken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding