Dit jaar nog zal Fiat de nummer vijf van de wereld worden dankzij de overname van Chrysler. De komende jaren zullen volgens Marchionne enkele bekende autobouwers helemaal verdwijnen of opgaan in grotere groepen. Een fabrikant voor de massaproductie moet straks minimaal 5-6 miljoen auto’s per jaar bouwen om te kunnen overleven. De kersverse eerste man van Chrysler zei dit vanuit het Canadese Calgary. Overigens deed Marchionne dat wel in een traditioneel waarschuwende toon; Volgens de CEO moeten de overgebleven autoproducenten in de westerse landen veel meer gaan samenwerken, om in de toekomst de sterk opkomende Chinese auto-industrie ook maar enigszins te kunnen beconcurreren. Marchionne noemde de autosector een industrie die het de komende tijd alleen maar zwaarder zal krijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding