CEO Martin Winterkorn van Volkswagen geeft aan dat het geld vooral gebruikt wordt voor investeringen in milieuvriendelijke technologiën, nieuwe modellen en fabrieken. Zo heeft Volkswagen plannen klaar om twee nieuwe fabrieken te openen in China, waarmee het totaal op elf stuks komt. Daarmee heeft Volkswagen 62 fabrieken wereldwijd.

De Chinese partners, Shanghai-Volkswagen Automotive en FAW-Volkswagen Automotive, zullen in de loop van 2016 ook nog eens een extra bedrag van veertien miljard euro investeren. Die extra fabrieken moeten de enorme vraag vanuit China stillen. Dit jaar zou de Volkswagen groep niet minder dan 2,4 miljoen wagens in China verkopen. Wereldwijd steeg hun verkoopcijfer met vijf procent, tot 7,2 miljoen wagens, SUV’s en (lichte) bedrijfswagens.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding