Dat liet Saab afgelopen woensdag weten nadat de Zweedse rechter het bedrijf bescherming tegen schuldeisers had verleend.

De mogelijke ontslagen maken deel uit van het vrijwillige reorganisatieplan waar Saab de komende tijd mee aan de slag gaat. Saab stelt zich tijdens de reorganisatieperiode ten doel een meer flexibele en concurrerende kostenstructuur te introduceren. Saab wil onder andere de levertijden verkorten, de coördinatie tussen afdelingen verbeteren en de organisatiestructuur vereenvoudigen. De reorganisatie moet aan het einde van het jaar zijn afgerond.

Een woordvoerder van Saab liet weten dat het nog niet duidelijk is hoeveel banen mogelijk kunnen verdwijnen. Ook is het nog niet duidelijk hoe groot eventuele kostenbesparingen kunnen uitvallen door de reorganisatie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding