Dat zegt bestuursvoorzitter Victor Muller van Swedish Automobile in een eerste reactie op de uitspraak. "Ik ben enorm blij. De rust en beheersbaarheid keren nu volledig terug."

Door de financiele problemen bij Saab heeft het bedrijf haar werknemers nog niet het salaris van augustus kunnen uitkeren. Verschillende vakbonden hebben al een faillissementsaanvraag ingediend, maar ook aangegeven deze te zullen intrekken als het uitstel van betaling zou worden goedgekeurd.

"Het is een enorme opluchting dat we nu onze medewerkers kunnen betalen. Anders had ik maandag voor de rechtbank gestaan", aldus Muller.

Volgens de CEO is het nu het belangrijkste voor Saab dat de productie, die al sinds april is onderbroken, te hervatten. Daarnaast wacht de onderneming op goedkeuring vanuit China voor investeringen van twee Chinese ondernemingen.

Muller stelt verder dat de uitspraak van de rechter het een stuk waarschijnlijker maakt dat potentiele investeerders in Saab zullen stappen. "Investeerders weten nu zeker dat het geld op de bestemde plek komt."

 

Muller:%20S%C3%A5%20ska%20vi%20r%C3%A4dda%20Saab%20nu

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding