Dat zei de in Nederland gevestigde advocaat van Pangda, Peter Goes van Linklaters, afgelopen donderdag tegen persbureau Reuters.

Saab, dat al sinds april vrijwel geen auto’s heeft geproduceerd, verwacht dat Peking de transactie in november goedkeurt. Pangda stak al 45 miljoen euro in Saab voor 2000 auto’s, maar die zijn door de productiestop nog niet geleverd.

Ondanks de problemen bij het Zweedse merk is er aan het enthousiasme van Pangda om in Saab te stappen niets veranderd, aldus Goes. ,,De transactie kan voor het einde van het jaar worden afgerond. Voor de uitgifte van aandelen, aan Youngman en Pangda, moet een buitengewone aandeelhoudersvergadering worden belegd, maar dat zien we als formaliteit”, aldus de advocaat.

Nog meer enthousiasme, maar dan bij de medewerkers van Saab: Het personeel, dat al enige weken zat te wachten op de betaling van de lonen van augustus, heeft weer salaris ontvangen. Dat meldt Saabsunited. Het geld voor de salarisbetaling komt van de overheid, die daarvoor garant staat in de periode dat Saab de vrijwillige reorganisatie doorvoert. In die periode is Saab ook beschermd tegen claims van schuldeisers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding