North Street Capital heeft een voorlopige overeenkomst getekend. Met het kapitaal kan Swedish Automobile een faillissement van Saab voorkomen, vorderingen op Saab van Muller’s bedrijf Tenaci Capital voldoen en de productie van Saab weer op gang brengen.

De zakenkrant Financial Times zegt de betreffende stukken te hebben ingezien. Van een eventuele overnamesom wordt niet gerept, maar in het geruchtencircuit doet een bedrag van ruim dertig miljoen euro de ronde. Mogelijk blijft Victor Muller na de eventuele overname aan het roer bij Spyker.

Eerder bereikte Swedish Automobile een overeenkomst over verkoop van Spyker aan CPP Global Holdings Limited, maar begin september werd duidelijk dat "gegeven de huidige onzekere toekomst van het bedrijf" de verkoop was opgeschort.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding