In de eerste negen maanden van dit jaar werden er 12.244 hybride auto’s op kenteken gezet, terwijl er in dezelfde periode vorig jaar nog 13.632 kopers waren voor dergelijke modellen. Dat is een daling van 10,2 procent, terwijl de automarkt als geheel in de eerste drie kwartalen juist met 15,2 procent groeide. 

De cijfers over september spreken helemaal boekdelen: afgelopen maand kromp de afzet van hybride modellen met maar liefst 28,7 procent. Dit ondanks toegenomen keuzemogelijkheden in de vorm van de Honda Jazz Hybrid en de Lexus CT200h. 

De bestverkochte hybride auto in september was de Toyota Auris Hybrid met 354 registraties. De Honda Jazz Hybrid bezet met 257 exemplaren de tweede plek en de Lexus CT200h staat met 172 verkopen op de derde plek. Opvallend is dat de auto die het segment min of meer definieerde, de Toyota Prius, niet meer in aanmerking komt voor een podiumplaats. Dit model ging in september 167 keer over de toonbank. Toyota denkt volgend jaar overigens indirect revanche te kunnen nemen, als de hybride uitvoering van de Yaris leverbaar wordt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding