Marchionne zei dit bij de ontmoeting met de Italiaanse Kamer van Koophandel in Canada. De topman wil over drie jaar 5,9 miljoen auto’s bouwen op jaarbasis. Kredietbeoordeleraars trekken de beweringen nog in twijfel, maar Chrysler kent op dit moment goede verkopen. 

Er is op dit moment nog sprake van overcapaciteit bij het merk, maar dat probleem is er niet in de Verenigde Staten vanwege het Amerikaanse systeem. Wel maakt Marchionne zich zorgen over de verslechterende situatie in Europa. 

De samenwerking tussen Fiat en Chrysler moet volgend jaar al goed zijn voor een productie van 4,2 miljoen auto’s per jaar. Marchionne gaf verder nog aan dat er volgend jaar een elektrische versie van de Fiat 500 geïntroduceerd zal worden in de Verenigde Staten. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding