Dat meldt het Duitse persagentschap dpa.  De claim is het gevolg van de overnamepoging van Volkswagen door Porsche in 2008 die gigantische koerswisselingen tot gevolg had. Dat heeft voor sommigen miljoenen aan winsten opgeleverd maar aan anderen miljoenen aan schade berokkend. In Amerika zijn  al juridische schermutselingen  over dit onderwerp bezig maar de aanklacht in Braunschweig is nieuw.  Volgens een woordvoerder van Porsche SE heeft het bedrijf drie maanden de tijd om te reageren.

Advocaat Franz Braun van advocatenkantoor CLLB uit München  heeft tegenover dpa verklaard dat het gaat om een claim van 1,1 miljard euro. Porsche SE en Volkswagen AG zouden tijdens de overnamepoging de aandeelhouders verkeerd hebben geïnformeerd en de ware stand van zaken geheim gehouden hebben. "We gaan er op dit moment van uit dat het bedrag nog groter kan worden", aldus Braun. Hij heeft geen details gegeven maar zijn kantoor zou nog met meer benadeelden onderhandelen. Als die ook mee gaan doen gaat het om een ‘noemenswaardig bedrag’.  Het advocatenkantoor bundelt de klachten in een soort incassobureau met de naam ARFB Anlegerschutz UG.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding