Dat bevestigde moederbedrijf SwedishAutomobile vandaag (donderdag).

Hoeveel geld het bedrijf heeft ontvangen, wordt niet gezegd. Volgens de Zweedse krant Dagens Industri zou het gaan om bijna 11 miljoen euro, onderdeel van een lening met een waarde van ongeveer 70 miljoen euro.

Saab rekent er op dat Youngman de komende 9 dagen meer geld naar het bedrijf zal overmaken. Het bedrijf wil de lening uiteindelijk terugbetalen met de opbrengsten van de investeringen die het in de komende tijd hoopt te ontvangen van Youngman en het Chinese autobedrijf Pang Da. Die hebben toegezegd 245 miljoen euro in Saab te investeren in ruil voor een aanzienlijk belang in het bedrijf. De Chinese autoriteiten moeten nog goedkeuring verlenen voor die deal. Saab verwacht dat deze goedkeuring in de komende weken wordt gegeven.

Door dit nieuws steeg het aandeel Swedish Automobile kort na opening van de beurs 28,7% hoger op 1,1 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding