Misschien niet in Europa, maar wel elders in de wereld. De CEO sprak deze verwachting uit tijdens de presentatie van de elektrische versies van de Renault Fluence en Kangoo, afgelopen vrijdag in Portugal. "Alleen als er een economisch Armageddon uitbreekt of een crisis in Lehman stijl, zullen we het verkoopniveau van 2011 niet overtreffen", zo voorspelt Ghosn. Hogere verkopen in China, India en Brazilië zullen de misère meer dan compenseren.

De topman herhaalde dat de elektrische modellen van Nissan en Renault zeker een succes gaan worden: "We verkopen in de VS momenteel 1.500 exemplaren van de Leaf per maand en meer dan 1.000 stuks in Japan. Eind deze maand zal de teller op 15.000 eenheden staan. Het enige probleem dat we hebben is om aan de vraag te voldoen". Ghosn wil in 2016 namens Nissan en Renault 1,5 miljoen elektrische auto’s verkopen. Als voorwaarde stelt de topman wel dat er door overheden, fabrikanten en energiebedrijven goed samengewerkt moet worden bij de opbouw van een netwerk aan oplaadstations.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding