Pang Da gaf in een melding (aan de Chinese effectenbeurs) aan dat er de afgelopen weken diverse opties voor Saab zijn onderzocht, meldt het ANP. "Maar totdat er een nieuwe overeenkomst wordt gesloten, denken we dat de vorige juridisch bindend blijft”, aldus Pang Da. Het bedrijf heeft de afgelopen week met Youngman twee keer een bod uitgebracht op alle aandelen Saab. Maar die wees het af en wees bovendien afgelopen zondag de totale oorspronkelijke deal af (245 miljoen euro investering in Saab). Swedish Automobile, moederbedrijf van Saab, zei wel ‘in gesprek te blijven’met de Chinese bedrijven.

Ook Youngman ziet nog niet af van de deal met Saab. "We blijven bereid om Saab te helpen”, stelde het bedrijf. Youngman gaf aan dat het Saab al heeft voorzien van een overbruggingskrediet van elf miljoen dollar en van een afgesproken bedrag in ruil voor aandelen.

Curator Guy Lofalk ligt overigens niet overal even goed. Hij is degene geweest die vorige week Saab in z’n geheel aan de Chinezen aangebood voor ‘een lachtertje van een prijs’ en zonder verdere betrokkenheid van Muller of Antonov. Volgens het Zweedse Aftonbladet vroeg jurist Lofalk elf miljoen kronen als voorschot voordat hij met de zaak Saab begon en nog eens vijf tot zeven miljoen als hij de zaak succesvol zou afronden. Victor Muller heeft al aan de rechtbank gevraagd deze curator te vervangen. Lofalk krijgt volgende week ook nog een claim van elf miljoen kronen van de rechtbank in Lycksele (noord-Zweden) aan de broek. Hij zou in een andere reorganisatiezaak zijn belofte niet zijn nagekomen, meldt ook Aftonbladet. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding