Luxury Vehicle Advisor is de naam van een onlangs gestarte website waarmee iemand die in de markt is voor een nieuwe luxe-auto zijn selectieproces kan vereenvoudigen. Het adviesinstrument is een initiatief van twee partijen; het Britse medium Car & Driver en automarketingorganisatie Jumpstart Automotive Group.

Er is hier sprake van een onvervalste win-win situatie want: handig om nieuwe wagens onder de aandacht te brengen en daarnaast een mooie manier om door te verwijzen naar de vele autoreviews op de website van Car & Driver.

Hoe werkt het? Het uitgangspunt is dat vooral auto’s in het duurdere segment zo veel onderscheidende maar niet in één oogopslag waar te nemen features hebben, dat een testritje van tien minuten te weinig is om een goede indruk te krijgen. Daarom is het tooltje zo ingericht dat u snel uw eigen prioriteiten vaststelt en daarna kan gaan vergelijken op basis van datgene wat u echt belangrijk vindt aan een auto.

Zo kan er geselecteerd worden op zaken als ambachtelijk handwerk, gemak, technologie, de mate waarin de auto tegen verschillende weersomstandigheden is bestand, rijgedrag en natuurlijk veiligheid. De autokoper kiest van de belangrijkste criteria er drie uit en daarna de prijs, type auto en voorkeur voor de looks.

Aan het eind van het selectieproces rollen er dan een aantal keuzemogelijkheden uit die op detail met elkaar vergeleken kunnen worden. Ook wordt informatie gegeven aan de hand van eerdere recensies en testrapportages.

Bron: 925.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding