De omzet steeg tot en met de maand september tot 7,9 miljard euro dankzij een 31 procent hogere verkoop wereldwijd.  Er werden in de periode 91 duizend auto’s verkocht. De bestverkopende model is de Cayenne want die is goed voor ongeveer de helft van de totale afzet. Porsche wil dit jaar meer auto’s verkopen dan ooit.  Matthias Müller, de baas van Porsche in Stuttgart: "Porsche wil voor het eerst in zijn geschiedenis meer dan honderdduizend auto’s verkopen." Maar volgens diverse berichten zou het doel liggen bij 120 duizend. In 2010 verkocht Porsche uit Stuttgart al 97 duizend stuks. Porsche is voor 49,9 procent eigendom van Volkswagen AG. De rest van de aandelen is in bezit van de Holding Porsche SE.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding