De vergadering  is uitgeschreven nadat er overeenkomsten zijn getekend met de Chinese Pang Da en Youngman over de verkoop van de  Saab-aandelen voor honderd miljoen euro en over de vorming van joint ventures voor de productie en distributie voor auto’s met het Saab-merk in China. Ook de samenstelling van de nieuwe raad van bestuur komt op de agenda, inclusief de benoeming van nieuwe leden ervan.

Op korte termijn zal een tweede buitengewone aandeelhoudersvergadering worden uitgeschreven om de aandeelhouders toestemming te vragen voor de verkoop van de aandelen in Saab Automobile en Saab GB door Swedish Automobile.  

De minimale periode voor de oproep voor een aandeelhoudersvergadering is 42 dagen, maar Swedish Automobile roept zijn aandeelhouders desondanks op vooral te verschijnen op 11 november gezien de ‘uitdagingen die Saab tegemoet ziet’ en vanwege  de ‘aard van de overeenkomsten met Pang Da en Youngman’ . Het is belangrijk zo snel mogelijk over deze zaak te discussiëren, aldus Swedish Automobile.

Aandeelhouders kunnen zich tot en met vrijdag 4 november aanmelden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding