Dat maakte het concern vandaag (donderdag) bekend.

,, Hoewel het groeitempo op internationale automarkten aan het vertragen is, blijft de BMW-groep op koers liggen”, aldus het bedrijf. De winst voor belasting stijgt in heel 2011 ‘aanzienlijk’ ten opzichte van vorig jaar. De autoverkopen komen naar verwachting uit op meer dan 1,6 miljoen stuks. In het derde kwartaal klom de winst met 21 procent tot 1,64 miljard euro, boven de verwachtingen van analisten.

Het concern heeft de groei vooral te danken aan een sterke vraag uit China. In Europa staat de autobranche er een stuk minder florissant voor. ,,Duitsland is de enige markt van de vijf grote West-Europese markten met een stabiele groei”, aldus BMW.

De groep maakte vorige maand al bekend dat de verkoop van de merken BMW, Mini en Rolls-Royce in de eerste 9 maanden van het jaar een record bereikte van 1,2 miljoen auto’s. Dat betekent een stijging van 16 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding