Dat zegt econoom Herakles Polemarchakis in een recent bulletin van Economics Research Institute.  

De Griekse situatie is bijzonder slecht. Maar een belangrijke oorzaak van de ineenstorting van het land is dat miljoenen inwoners een veel lager inkomen opgeven dan ze dadwerkelijk hebben of simpelweg helemaal geen belasting betalen. De econoom Herakles Polemarchakis wees in dit verband op de verspreiding van Porsches Cayenne in zijn land. "Een paar jaar geleden circuleerden er meer Cayennes in Griekenland dan individuen die aangifte deden en belasting betaalden over een inkomen hoger dan vijftigduizend euro, een bedrag dat net de aankoopprijs van een Cayenne overstijgt."  In de stad Larissa zou de hoogste Cayenne-dichtheid per inwoner van de wereld zijn.

 

  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding