Dat meldt The Financial Times Deutschland. Een woordvoerder van Volkswagen wil het bericht niet bevestigen maar volgens de zakenkrant wordt de overname eind dit jaar bekendgemaakt.  Euromobil werd twintig jaar geleden opgericht en verhuurt via 2,5 duizend dealervestigingen uitsluitend auto’s van de merken van het VW-concern.  Euromobil behoort nu tot de Auto Business Group, een bedrijf dat dienstverlening en inkoop verzorgt voor de dealervereniging  van Volkswagen en Audi.  

Omdat Volkswagen een soort autodeelprogramma is gestart onder de naam Quicar, waarbij auto’s voor enkele uren of langer door dealers worden verhuurd, heeft de terugkeer van Volkswagen in de verhuurbusiness een strategische betekenis, zo concludeert Financial Times Deutschland.  Euromobil zou op middellange termijn in Quicar geïntegreerd kunnen worden.

Volkswagen bezat eerder Europcar, de grootste autoverhuurder van Europa, maar in 2006 verkocht Volkswagen het bedrijf aan de Franse investeerder Eurazeo voor 3,3 miljard euro, inclusief twee miljard aan schulden.  In de recente geschiedenis (2005) trok Ford zich terug uit de autoverhuurbusiness door Hertz te verkopen.

 

      

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding