Dat zei de curator van het noodlijdende bedrijf dinsdag, naar aanleiding van de afwijzing door aandeelhouder General Motors (GM) van de voorgenomen overname door de Chinese bedrijven Youngman en Pang Da.

,,We zullen nu proberen duidelijkheid te krijgen over de gevolgen van de beslissing van GM”, aldus curator Guy Lofalk. Volgens hem zijn de gesprekken tussen Saab, diens huidige eigenaar Swedish Automobile en de Chinese bedrijven hervat.

Lofalk moet uiteindelijk beslissen of hij de Zweedse rechter verzoekt om de bescherming die Saab tegen schuldeisers geniet te beëindigen. Hij gaf aan dat dit kan gebeuren, maar wilde niet ingaan op de vraag onder welke omstandigheden.

De Zweedse overheid noemt de bezwaren van het Amerikaanse General Motors tegen de overname van Saab door twee Chinese bedrijven betreurenswaardig. ,,Dat was een teleurstellende mededeling van GM”, aldus de Zweedse minister voor het bedrijfsleven Annie Lööf dinsdag.

GM liet maandag weten dat het nog onzeker is of het bedrijf toestemming geeft voor de voorgenomen overname van Saab door de Chinese autobedrijven Youngman en Pang Da.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding