Bankas Snoras van Antonov op korrel toezichthouder

De centrale bank van Litouwen heeft maatregelen bekendgemaakt tegen Bankas Snoras. De Litouwse toezichthouder vindt dat Snoras onverantwoorde kredietrisico’s’ neemt en de instructies om deze risico’s te beperken heeft genegeerd.

Dat meldt het Financieele Dagblad. Vladimir Antonov heeft een belang van 68 procent in de bank – hij is de Rus die de afgelopen jaren optrad als geldschieter van Victor Muller. Er zijn ook aanwijzingen, aldus de centrale bank van Litouwen, dat de informatie die aan de toezichthouder is verstrekt niet klopt. ‘Dit besluit was nodig om de belangen van de klanten van de bank en het publieke vertrouwen in het bankensysteem te beschermen’, zo citeert  FD.nl.  Tijdens de reddingspogingen van Saab dook de naam Antonov vaak op. Maar de Europese Investeringsbank  stond een participatie van Vladimir Antonov in Saab niet toe. Ook GM had z’n bedenkingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bankas Snoras van Antonov op korrel toezichthouder - Automobielmanagement.nl

Bankas Snoras van Antonov op korrel toezichthouder

De centrale bank van Litouwen heeft maatregelen bekendgemaakt tegen Bankas Snoras. De Litouwse toezichthouder vindt dat Snoras onverantwoorde kredietrisico’s’ neemt en de instructies om deze risico’s te beperken heeft genegeerd.

Dat meldt het Financieele Dagblad. Vladimir Antonov heeft een belang van 68 procent in de bank – hij is de Rus die de afgelopen jaren optrad als geldschieter van Victor Muller. Er zijn ook aanwijzingen, aldus de centrale bank van Litouwen, dat de informatie die aan de toezichthouder is verstrekt niet klopt. ‘Dit besluit was nodig om de belangen van de klanten van de bank en het publieke vertrouwen in het bankensysteem te beschermen’, zo citeert  FD.nl.  Tijdens de reddingspogingen van Saab dook de naam Antonov vaak op. Maar de Europese Investeringsbank  stond een participatie van Vladimir Antonov in Saab niet toe. Ook GM had z’n bedenkingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding