De financiële baas van BMW, Friedrich Eichiner, heeft verklaart dat lichtgewicht constructies een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de toekomstige auto-industrie. "Onze deelname in SGL is een logische stap."  Voorlopig houden koolstofvezel en en cfrp hun exclusiviteit omdat d ekosten nog te hoog zijn voor auto’s voor massaproductie. Aluminium en staal zijn wat dat betreft nog meer de hand liggende oplossingen.

Suzanne Klatten, grootaandeelhouder van BMW, zit (ook als grootaandeelhouder) in de raad van toezicht van SGL Carbon. Zij verhoogde eerder dit jaar via haar investeringsmaatschappij Skion haar aandeel in SGL Carbon van 22 procent tot 27,3 procent waarmee zij het recht verwierf haar veto uit te spreken over bepaalde strategische beslissingen. Zij zou in de komende maanden haar aandeel in SGL verder willen uitbreiden naar 29 procent. Haar aandeelvergroting in SGL begin dit jaar werd in verband gebracht met de aankoop van acht procent van SGL Carbon door Volkswagen iets daarvoor. Wellicht dat Klatten zelf haar eigen aandeel nu niet meer hoeft te verhogen, nu ‘haar’ BMW een deel heeft aangekocht.

  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding