Dat meldt de Zweedse blog SaabsUnited. Curator Guy Lofalk en de Zweedse regering zouden naar Detroit gaan zonder Victor Muller. Volgens de bronnen die door de media ttela.se en di.se worden aangehaald, zou GM helemaal geen haast hebben de zaak af te ronden. "De bal ligt nu bij GM. Krijgen we een positief antwoord terug, dan beginnen de onderhandelingen. Komt er een nee als antwoord, dan ligt Saab op de rug", aldus de bronnen. Youngman heeft al geld gestuurd naar Saab om de salarissen van deze maand te betalen.

Ondertussen meldt Swedish Automobile, het moederbedrijf van Saab, dat de voor vandaag (22 november) geplande bijeenkomst met zijn schuldeisers uitgesteld zal worden. Saab geeft echter niet aan wanneer de bijeenkomst met de schuldeisers nu zal plaatshebben. Tijdens de bijeenkomst zal het concern aan zijn schuldeisers uitleggen hoe het zijn schulden wil afbetalen. Maar het noodlijdende bedrijf is daartoe alleen maar in staat in het geval dat een contract met de Chinese investeerders is getekend.

De verkoop van Saab aan Pang Da en Youngman voor honderd miljoen euro kwam twee weken geleden onder druk te staan, nadat General Motors, de voormalige eigenaar van Saab, bezwaar aantekende tegen de overeenkomst. De Amerikaanse autofabrikant gaf aan zijn technische licenties aan Saab niet te verlengen in het geval van een overname door de Chinese bedrijven Pang Da en Youngman. "Wij werken hard aan een voor GM acceptabele oplossing", zo laat Saab woordvoerder Eric Geers weten.

Swedish Automobile liet zelf weten dat het afronden van de vrijwillige reorganisatie, het invoeren van een nieuwe bedrijfsplan en het opstarten van de productie de topprioriteiten zijn.