Nieuw bod aan GM voor Saab door Chinezen

Er zou een nieuw aanbod zijn gepresenteerd bij General Motors door Youngman en Pang Da, in ruil waarvoor zij dan licenties zouden krijgen voor de 9-3, de nieuwe 9-5 en de mogelijkheid om de 9-4X te kopen.

Dat meldt de Zweedse blog SaabsUnited. Curator Guy Lofalk en de Zweedse regering zouden naar Detroit gaan zonder Victor Muller. Volgens de bronnen die door de media ttela.se en di.se worden aangehaald, zou GM helemaal geen haast hebben de zaak af te ronden. "De bal ligt nu bij GM. Krijgen we een positief antwoord terug, dan beginnen de onderhandelingen. Komt er een nee als antwoord, dan ligt Saab op de rug", aldus de bronnen. Youngman heeft al geld gestuurd naar Saab om de salarissen van deze maand te betalen.

Ondertussen meldt Swedish Automobile, het moederbedrijf van Saab, dat de voor vandaag (22 november) geplande bijeenkomst met zijn schuldeisers uitgesteld zal worden. Saab geeft echter niet aan wanneer de bijeenkomst met de schuldeisers nu zal plaatshebben. Tijdens de bijeenkomst zal het concern aan zijn schuldeisers uitleggen hoe het zijn schulden wil afbetalen. Maar het noodlijdende bedrijf is daartoe alleen maar in staat in het geval dat een contract met de Chinese investeerders is getekend.

De verkoop van Saab aan Pang Da en Youngman voor honderd miljoen euro kwam twee weken geleden onder druk te staan, nadat General Motors, de voormalige eigenaar van Saab, bezwaar aantekende tegen de overeenkomst. De Amerikaanse autofabrikant gaf aan zijn technische licenties aan Saab niet te verlengen in het geval van een overname door de Chinese bedrijven Pang Da en Youngman. "Wij werken hard aan een voor GM acceptabele oplossing", zo laat Saab woordvoerder Eric Geers weten.

Swedish Automobile liet zelf weten dat het afronden van de vrijwillige reorganisatie, het invoeren van een nieuwe bedrijfsplan en het opstarten van de productie de topprioriteiten zijn.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Er moet een luide oproep komen van alle saab bezitters en bedrijven worldwide aan GM dat hun handelswijze om de verkoop en het continueren van het merk te dwarsbomen moet in feite zijn hun de oorzaak van deze situatie…reageer.!,,,

Geplaatst door: c.j.huisman op

GM moet gauw over de brug komen met toestemming,voor dat alles op zijn rug ligt,gauw opstarten die auto.

Geplaatst door: Wil Gijsbers op

Helemaal mee eens, GM zou zich moreel verplicht moeten voelen om Saab te redden. Als alles goed was gegaan dan hadden ze nl wel volop geprofiteerd

Geplaatst door: Karel op

Niet enkel GM heeft een jaar liggen dwarsbomen tov. Victor M.en zijn goede bedoelingen, diegene die in de opossitie zijn gegaan kunnen nu misschien met de oplossing de hand reiken ?…
De Saab-bezitters doen het met een aankoop als beloning van …

Geplaatst door: schreel danny op

helemaal eens met de oproep van mijnheer huisman, hoe te organiseren ?
door wie en op welke termijn ?

Geplaatst door: sjef kuijpers op
Nieuw bod aan GM voor Saab door Chinezen - Automobielmanagement.nl

Nieuw bod aan GM voor Saab door Chinezen

Er zou een nieuw aanbod zijn gepresenteerd bij General Motors door Youngman en Pang Da, in ruil waarvoor zij dan licenties zouden krijgen voor de 9-3, de nieuwe 9-5 en de mogelijkheid om de 9-4X te kopen.

Dat meldt de Zweedse blog SaabsUnited. Curator Guy Lofalk en de Zweedse regering zouden naar Detroit gaan zonder Victor Muller. Volgens de bronnen die door de media ttela.se en di.se worden aangehaald, zou GM helemaal geen haast hebben de zaak af te ronden. "De bal ligt nu bij GM. Krijgen we een positief antwoord terug, dan beginnen de onderhandelingen. Komt er een nee als antwoord, dan ligt Saab op de rug", aldus de bronnen. Youngman heeft al geld gestuurd naar Saab om de salarissen van deze maand te betalen.

Ondertussen meldt Swedish Automobile, het moederbedrijf van Saab, dat de voor vandaag (22 november) geplande bijeenkomst met zijn schuldeisers uitgesteld zal worden. Saab geeft echter niet aan wanneer de bijeenkomst met de schuldeisers nu zal plaatshebben. Tijdens de bijeenkomst zal het concern aan zijn schuldeisers uitleggen hoe het zijn schulden wil afbetalen. Maar het noodlijdende bedrijf is daartoe alleen maar in staat in het geval dat een contract met de Chinese investeerders is getekend.

De verkoop van Saab aan Pang Da en Youngman voor honderd miljoen euro kwam twee weken geleden onder druk te staan, nadat General Motors, de voormalige eigenaar van Saab, bezwaar aantekende tegen de overeenkomst. De Amerikaanse autofabrikant gaf aan zijn technische licenties aan Saab niet te verlengen in het geval van een overname door de Chinese bedrijven Pang Da en Youngman. "Wij werken hard aan een voor GM acceptabele oplossing", zo laat Saab woordvoerder Eric Geers weten.

Swedish Automobile liet zelf weten dat het afronden van de vrijwillige reorganisatie, het invoeren van een nieuwe bedrijfsplan en het opstarten van de productie de topprioriteiten zijn.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Er moet een luide oproep komen van alle saab bezitters en bedrijven worldwide aan GM dat hun handelswijze om de verkoop en het continueren van het merk te dwarsbomen moet in feite zijn hun de oorzaak van deze situatie…reageer.!,,,

Geplaatst door: c.j.huisman op

GM moet gauw over de brug komen met toestemming,voor dat alles op zijn rug ligt,gauw opstarten die auto.

Geplaatst door: Wil Gijsbers op

Helemaal mee eens, GM zou zich moreel verplicht moeten voelen om Saab te redden. Als alles goed was gegaan dan hadden ze nl wel volop geprofiteerd

Geplaatst door: Karel op

Niet enkel GM heeft een jaar liggen dwarsbomen tov. Victor M.en zijn goede bedoelingen, diegene die in de opossitie zijn gegaan kunnen nu misschien met de oplossing de hand reiken ?…
De Saab-bezitters doen het met een aankoop als beloning van …

Geplaatst door: schreel danny op

helemaal eens met de oproep van mijnheer huisman, hoe te organiseren ?
door wie en op welke termijn ?

Geplaatst door: sjef kuijpers op