Suzuki wil samenwerken met Mitsubishi

Na een mislukt avontuur met Volkswagen, wil de Japanse autofabrikant Suzuki nu gaan samenwerken met Mitsubishi op het gebied van elektrische voertuigen.

De twee bedrijven zijn daarover in gesprek, zo is vandaag (dinsdag) bekendgemaakt.

Mitsubishi is de maker van de i-MiEV, de eerste commercieel geproduceerde elektrische auto ter wereld. Als de twee ondernemingen er samen uitkomen, gaat Mitsubishi compacte elektrische auto’s ontwikkelen en bouwen voor Suzuki. Het is de bedoeling dat dit leidt tot schaalvoordelen waar beide bedrijven van profiteren.

Suzuki had tot voor een pact met Volkswagen op het gebied van hybride-auto’s. De samenwerking waarover in 2009 overeenstemming werd bereikt, kwam evenwel in de praktijk nooit van de grond. Vorige week besloot Suzuki definitief de stekker eruit te trekken. Het Japanse bedrijf wil dat VW zijn belang van bijna 20 procent verkoopt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Suzuki wil samenwerken met Mitsubishi - Automobielmanagement.nl

Suzuki wil samenwerken met Mitsubishi

Na een mislukt avontuur met Volkswagen, wil de Japanse autofabrikant Suzuki nu gaan samenwerken met Mitsubishi op het gebied van elektrische voertuigen.

De twee bedrijven zijn daarover in gesprek, zo is vandaag (dinsdag) bekendgemaakt.

Mitsubishi is de maker van de i-MiEV, de eerste commercieel geproduceerde elektrische auto ter wereld. Als de twee ondernemingen er samen uitkomen, gaat Mitsubishi compacte elektrische auto’s ontwikkelen en bouwen voor Suzuki. Het is de bedoeling dat dit leidt tot schaalvoordelen waar beide bedrijven van profiteren.

Suzuki had tot voor een pact met Volkswagen op het gebied van hybride-auto’s. De samenwerking waarover in 2009 overeenstemming werd bereikt, kwam evenwel in de praktijk nooit van de grond. Vorige week besloot Suzuki definitief de stekker eruit te trekken. Het Japanse bedrijf wil dat VW zijn belang van bijna 20 procent verkoopt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding