Fiat gaat Alfa Romeo’s bouwen in China met Guangzhou

Fiat gaat in China Alfa Romeo’s bouwen samen met joint venture-partner Guangzhou Automobile Group. Dat heeft de topman Zeng Qinghong bekendgemaakt via persbureau Reuters.

 De productie bij Guangqi Fiat zal beginnen in juli 2012. "Naast het merk Fiat zullen we ook het merk Alfa Romeo in de jont venture brengen",  zei Qinghong in de omgeving van de autoshow van Guangzhou. Over het moment waarop de auto’s op de markt zullen komen wordt nog gediscussieerd.

Giangqi Fiat zal in eerste instantie en capaciteit hebben van 140 duizend eenheden.  Het bedrijf zal uitgroeien tot een fabriek  voor meerdere merken en meerdere producten.

Chrysler, dat wordt gemanaged door Fiat, heeft eerder verklaard zeer intens te kijken naar mogelijkheden om meer auto’s te bouwen in China. Chrysler zou in China auto’s kunnen bouwen via de partner Guangzhou Auto en Guangqi Fiat. Alfa Romeo stort zich als Italiaans premiummerk ook op de enorme markt van luxe auto’s in China, waar al een heel groot aanbod is. Audi, Mercedes en BMW zijn al belangrijke partijen op deze markt.     

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fiat gaat Alfa Romeo’s bouwen in China met Guangzhou - Automobielmanagement.nl

Fiat gaat Alfa Romeo’s bouwen in China met Guangzhou

Fiat gaat in China Alfa Romeo’s bouwen samen met joint venture-partner Guangzhou Automobile Group. Dat heeft de topman Zeng Qinghong bekendgemaakt via persbureau Reuters.

 De productie bij Guangqi Fiat zal beginnen in juli 2012. "Naast het merk Fiat zullen we ook het merk Alfa Romeo in de jont venture brengen",  zei Qinghong in de omgeving van de autoshow van Guangzhou. Over het moment waarop de auto’s op de markt zullen komen wordt nog gediscussieerd.

Giangqi Fiat zal in eerste instantie en capaciteit hebben van 140 duizend eenheden.  Het bedrijf zal uitgroeien tot een fabriek  voor meerdere merken en meerdere producten.

Chrysler, dat wordt gemanaged door Fiat, heeft eerder verklaard zeer intens te kijken naar mogelijkheden om meer auto’s te bouwen in China. Chrysler zou in China auto’s kunnen bouwen via de partner Guangzhou Auto en Guangqi Fiat. Alfa Romeo stort zich als Italiaans premiummerk ook op de enorme markt van luxe auto’s in China, waar al een heel groot aanbod is. Audi, Mercedes en BMW zijn al belangrijke partijen op deze markt.     

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding