Suzuki wil breuk met Volkswagen afdwingen

De Japanse autofabrikant Suzuki hoopt via een gang naar het internationale gerechtshof een einde te maken aan zijn alliantie met Volkswagen.

Het bedrijf heeft vandaag (donderdag) bekendgemaakt dat het een aanklacht tegen de Duitse branchegenoot heeft ingediend.

De twee autobouwers werken sinds 2009 samen, nadat Volkswagen destijds een belang van bijna 20 procent in Suzuki nam. Het idee was dat de bedrijven zouden profiteren van elkaars kennis en kunde. In de praktijk is daar volgens Suzuki weinig van terechtgekomen, onder meer omdat Volkswagen niet alle beloofde technologie deelt. Ook zouden de Duitsers tegen de afspraken in zaken doen met andere partijen.

De Japanners dringen er al een tijdje op aan dat Volkswagen zijn belang in Suzuki verkoopt. Tot dusver zonder resultaat. De Duitsers op hun beurt betreuren de gang naar de rechtbank van Suzuki. Volgens de Duitse autobouwer is er geen gegronde reden voor Suzuki om zo’n stap te nemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Suzuki wil breuk met Volkswagen afdwingen - Automobielmanagement.nl

Suzuki wil breuk met Volkswagen afdwingen

De Japanse autofabrikant Suzuki hoopt via een gang naar het internationale gerechtshof een einde te maken aan zijn alliantie met Volkswagen.

Het bedrijf heeft vandaag (donderdag) bekendgemaakt dat het een aanklacht tegen de Duitse branchegenoot heeft ingediend.

De twee autobouwers werken sinds 2009 samen, nadat Volkswagen destijds een belang van bijna 20 procent in Suzuki nam. Het idee was dat de bedrijven zouden profiteren van elkaars kennis en kunde. In de praktijk is daar volgens Suzuki weinig van terechtgekomen, onder meer omdat Volkswagen niet alle beloofde technologie deelt. Ook zouden de Duitsers tegen de afspraken in zaken doen met andere partijen.

De Japanners dringen er al een tijdje op aan dat Volkswagen zijn belang in Suzuki verkoopt. Tot dusver zonder resultaat. De Duitsers op hun beurt betreuren de gang naar de rechtbank van Suzuki. Volgens de Duitse autobouwer is er geen gegronde reden voor Suzuki om zo’n stap te nemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding