Vladimir Antonov aangeklaagd en gearresteerd in Londen

Aanklagers in Litouwen hebben een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd voor Vladimir Antonov, die vooral bekend is vanwege zijn betrekkingen met Spyker en Saab en Victor Muller. Hij en zijn partner zou honderden miljoenen aan bezittingen bij lokale banken hebben weggesluisd. Antonov is in de middag (van 24 november) in Londen gearresteerd.

De Press Association meldt dat, volgens de aanklagers, Vladimir Antonov en zijn partner Raimundas Baranauskas uit Litouwen de belangrijkste verdachten zijn in een gerechtelijk vooronderzoek inzake vermeende fraude en het witwassen van zwart geld. Dat dreigt nu twee banken in de regio op te blazen. Allereerst is er de Litouwse Snoras Bank, die vorige week is genationaliseerd nadat toezichthouders een gigantische terugval in de bezittingen hadden geconstateerd. In Letland hebben de toezichthouders de controle in handen genomen over de Latvijas Krajbanka, als gevolg van een onverwachte uitstroom van fondsen  in de afgelopen dagen.

Vladimir Antonov (36) bezit 68 procent van Snoras bank voordat die werd genationaliseerd en had zeggenschap over Latvijas Krajbanka door een aandeel van zestig procent dat eigendom was van Snoras. Antonov zit meestal in het buitenland en ook Baranauskas zou zich in het buitenland bevinden. Baranauskas heeft iets meer dan 25 procent van de aandelen Snoras.

Het Litouwse Olympisch Comité waarschuwde dat het nu niet in staat zal zijn de atleten uit Litouwen naar de Olympische Spelen in Londen te sturen omdat het allemaal gefinancierd zou worden door Snoras. Ondertussen staan de Litouwers in de rij voor de flappentappen om hun dagelijkse limiet van vijfhonderd litas op te nemen (ongeveer 150 euro). 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Vladimir Antonov aangeklaagd en gearresteerd in Londen - Automobielmanagement.nl

Vladimir Antonov aangeklaagd en gearresteerd in Londen

Aanklagers in Litouwen hebben een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd voor Vladimir Antonov, die vooral bekend is vanwege zijn betrekkingen met Spyker en Saab en Victor Muller. Hij en zijn partner zou honderden miljoenen aan bezittingen bij lokale banken hebben weggesluisd. Antonov is in de middag (van 24 november) in Londen gearresteerd.

De Press Association meldt dat, volgens de aanklagers, Vladimir Antonov en zijn partner Raimundas Baranauskas uit Litouwen de belangrijkste verdachten zijn in een gerechtelijk vooronderzoek inzake vermeende fraude en het witwassen van zwart geld. Dat dreigt nu twee banken in de regio op te blazen. Allereerst is er de Litouwse Snoras Bank, die vorige week is genationaliseerd nadat toezichthouders een gigantische terugval in de bezittingen hadden geconstateerd. In Letland hebben de toezichthouders de controle in handen genomen over de Latvijas Krajbanka, als gevolg van een onverwachte uitstroom van fondsen  in de afgelopen dagen.

Vladimir Antonov (36) bezit 68 procent van Snoras bank voordat die werd genationaliseerd en had zeggenschap over Latvijas Krajbanka door een aandeel van zestig procent dat eigendom was van Snoras. Antonov zit meestal in het buitenland en ook Baranauskas zou zich in het buitenland bevinden. Baranauskas heeft iets meer dan 25 procent van de aandelen Snoras.

Het Litouwse Olympisch Comité waarschuwde dat het nu niet in staat zal zijn de atleten uit Litouwen naar de Olympische Spelen in Londen te sturen omdat het allemaal gefinancierd zou worden door Snoras. Ondertussen staan de Litouwers in de rij voor de flappentappen om hun dagelijkse limiet van vijfhonderd litas op te nemen (ongeveer 150 euro). 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding