Dat heeft de bestuursvoorzitter van de twee bedrijven gezegd in een afgelopen zaterdag gepubliceerd interview met Automotive News Europe.

,,Er is geen twijfel over mogelijk dat de Europese automarkt volgend jaar gaat krimpen, de vraag is alleen met hoeveel”, aldus Ghosn. Om die reden doet hij het voorlopig rustig aan met grote investeringen. Ghosn gaat ,,alles aan banden leggen” binnen het bedrijf, waaronder het inhuren van nieuw personeel en de ontwikkeling van de salarissen. Ondanks alle doemscenario’s gaat de topman voor zijn eigen bedrijf uit van een afzetrecord in 2012.

Ondanks de verslechterende economische omstandigheden denkt Ghosn wel dat de huidige Europese schuldencrisis overwonnen gaat worden. ,,Europa is een ontwikkeld gebied met veel kennis en ervaring, Europeanen zullen er alles aan doen om een armageddon te voorkomen”, stelt de bestuursvoorzitter van het Frans-Japanse samenwerkingsverband.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding