Nieuw voorstel Saab om GM te pleasen

De twee Chinese bedrijven die Saab willen overnemen, Youngman en Pang Da, zouden een gewijzigd voorstel aan GM hebben gedaan om de bezwaren bij de Amerikanen weg te nemen zodat zij akkoord kunnen gaan.

Dat meldde de Zweedse kranten Dagens Nyheter en Dagens Industri. Het gaat erom dat de eigendomsverhoudingen veranderen. In het huidige plan krijgt autofabrikant Youngman zestig procent van de aandelen Saab en Pang Da (geen autofabrikant maar autodistributeur) de resterende veertig. In het nieuwe voorstel zou die verhouding worden omgedraaid waardoor Youngman maar veertig procent verwerft. GM heeft problemen met een meerderheidsaandeel van Youngman omdat men die als concurrent ziet. 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nieuw voorstel Saab om GM te pleasen - Automobielmanagement.nl

Nieuw voorstel Saab om GM te pleasen

De twee Chinese bedrijven die Saab willen overnemen, Youngman en Pang Da, zouden een gewijzigd voorstel aan GM hebben gedaan om de bezwaren bij de Amerikanen weg te nemen zodat zij akkoord kunnen gaan.

Dat meldde de Zweedse kranten Dagens Nyheter en Dagens Industri. Het gaat erom dat de eigendomsverhoudingen veranderen. In het huidige plan krijgt autofabrikant Youngman zestig procent van de aandelen Saab en Pang Da (geen autofabrikant maar autodistributeur) de resterende veertig. In het nieuwe voorstel zou die verhouding worden omgedraaid waardoor Youngman maar veertig procent verwerft. GM heeft problemen met een meerderheidsaandeel van Youngman omdat men die als concurrent ziet. 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding