Saab Groot-Brittannië vraagt bescherming tegen schuldeisers aan

Saab Great Britain, onderdeel van Swedish Automobile, heeft bij het hooggerechtshof in Londen een aanvraag ter bescherming tegen schuldeisers ingediend.

Dat melden Swedish Automobile en Saab Automobile in een gezamenlijk persbericht. De bestuursleden van Saab GB stellen dat de aanvraag het bedrijf juridisch beschermt totdat de benodigde financiering is zeker gesteld. Zodra een administrator is aangesteld door het bestuur, zal deze de taken van de bestuursleden overnemen.

Swedish Automobile heeft met zijn mogelijke toekomstige Chinese eigenaar Youngman een financieringsovereenkomst gesloten voor de betaling van de salarissen van werknemers van Saab Automobile en voor de voortzetting van de activiteiten van Saab GB. Deze financiering is op dit moment echter door geen van beide bedrijven ontvangen. Vakbond IF Metall gaat voor een betallingsherinnering zorgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Saab Groot-Brittannië vraagt bescherming tegen schuldeisers aan - Automobielmanagement.nl

Saab Groot-Brittannië vraagt bescherming tegen schuldeisers aan

Saab Great Britain, onderdeel van Swedish Automobile, heeft bij het hooggerechtshof in Londen een aanvraag ter bescherming tegen schuldeisers ingediend.

Dat melden Swedish Automobile en Saab Automobile in een gezamenlijk persbericht. De bestuursleden van Saab GB stellen dat de aanvraag het bedrijf juridisch beschermt totdat de benodigde financiering is zeker gesteld. Zodra een administrator is aangesteld door het bestuur, zal deze de taken van de bestuursleden overnemen.

Swedish Automobile heeft met zijn mogelijke toekomstige Chinese eigenaar Youngman een financieringsovereenkomst gesloten voor de betaling van de salarissen van werknemers van Saab Automobile en voor de voortzetting van de activiteiten van Saab GB. Deze financiering is op dit moment echter door geen van beide bedrijven ontvangen. Vakbond IF Metall gaat voor een betallingsherinnering zorgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding